Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
22.12.2009, Jan Vítek, recenze
Posledním želízkem v ohni do našeho testu je netbook největšího světového výrobce počítačů, firmy Hewlett-Packard. Jde o model Mini 5101 a my budeme doufat, že jej nikdo nezpackal. Tento netbook tak završí vánoční test, v němž se ukázalo celkem pět modelů různých výrobců.
net-notebook | 11.7.201014:51
Chyba, že nemá HDMI a dost důležitý je i pro mě úhel vyklopení displeje, protože ho budu připojovat k externímu monitoru. 135°neakceptuji. Akceptuji jen skoro vodorovné vyklopení. At­' si to laskavě výrobci vezmou k srdci, pokud chtějí být uspěšní v prodeji, a také jim doporučuji, at­' se snaží více myslet a lépe prezentovat své výrobky v technickém popisu. Úhel otevřeni displeje, ve svých technických údajích, se nikdo neobtěžuje uvést. Jak si pak může někdo koupit jejich výrobek, když je to pro něho důležitý údaj?
Odpovědět0  0
netbook | 11.7.201014:48
Chyba, že nemá HDMI a dost důležitý je i pro mě úhel vyklopení displeje, protože ho budu připojovat k externímu monitoru. 135°neakceptuji. Akceptuji jen skoro vodorovné vyklopení. At­' si to laskavě výrobci vezmou k srdci, pokud chcou být uspěšní v prodeji, a také jim doporučuji, at­' se snaží více myslet a lépe prezentovat své výrobky v technickém popisu. Úhel otevřeni displeje, ve svých technických údajích, se nikdo neobtěžuje uvést. Jak si pak může někdo koupit jejich výrobek, když je to pro něho důležitý údaj?
Odpovědět0  0
M@jkl (130) | 12.7.201016:37
protože pro spoustu lidí to důležitý udaj není... já měl kdysi della, teď mi tu už skoro pátym rokem leží v brašně compaq a je to rozdíl.. u della šla rovinka, u toho compaqu necelá a občas se fakt vztekám....
Odpovědět0  0
Martines | 8.1.201010:53
No to že má pevné tělo, bude asi tím, že celá spodní část není z plastu, jak píše autor, ale z hořčíkové slitiny, která je potažená nějakou gumou, nebo co to je. Měnil jsem disk a po sundání klávesnice je vidět, že vnitřek je kovový výlisek­/odlitek. Mam v něm SSD Corsair a je to pořádně rychlá mašinka.
Výdrž se standardní baterkou tak kolem 2,5 hoďky, plasty kolem displeje ­- za ty bych vraždil, už je mam ošoupané. Vrchní hliníkové víko, pokud se utře mokrým hadrem, tak je hned čisto.

Jinak super stroj, koupil bych ho znova.
Odpovědět0  0
M@jkl (130) | 23.12.200918:20
o kolik se liší ten touchpad oproti ročnímu pravidelnýmu používání noťasa, kdy se touchpad stejně ošoupe a je hladkej ­(předpokládám­) stejně jako tenhle... uvědomte si taky, že používáním se téměř všechny plastový potažmo pak i gumový plochy s rádoby drsnějším povrchem ošoupou a jsou pak hladký ­- ano musí s ečistit, ale to by se to pak nesmělo používat.. schválně, kdo z vás němá po roce ošoupaný touchapd, kdo z vás nemá ­(teda z těch co jen neklikaj krysou, ale i píšou­) vyšoupanej mezerní, většinou ne celej, ale já ho mám fakt od palce vyšoupanej a že fest... když se kouknu na klávesnici, tak talčítko G je krásný a jako nový a ostatní tlačítka jsou už téměř hladký... ono jakši používání něčeho vede k jistýmu opotřebení a evidentně tady to už výrobcům došlo a narovinu vám tím říkají ­- stejně to takhle bude časem vypadat, tak si na to zvykněte, že se to musí čistit.. a na to konto můžu jen podotknout, že pokudd se to musí čistit nějak moc často, tak buď máte prsty jak dobytek, nejčastěji od jídla, nebo se vám prostě holt potí víc ruce... já někdy touchpad týden nečistím, jindy i několikrát denně... zkuste se příště trochu víc zamyslet nad tím co plácnete a pokud jste z těch lidí, co nemaj nic delší dobu, tak jste buď zhejčkalý parchanti co sse jim věčně něco nelíbí, nebo jen lidi, co nemaj nic svýho a věčně si něco jen půjčujou a zase to vrací, protože je to omrzí... HOWGH ­(a zkuste mi to vyvrátit)
Odpovědět0  0
A.Patek | 29.12.20091:10
Tak tohle vyvrátím naprosto bez problému... mám cca 7­-8 let starý ntb od Dellu a ačkoli opotřebení touchpadu je znát opravdu dost, na lesklé lapače mastnoty HP to nemá ani zdaleka. Proti značce HP nemám absolutně nic ­(vlastně celá moje sestava mimo repro a krysy je HP­), ale jejich notebooky... čím víc jich potkávám, tím víc mě odrazují.
Odpovědět0  0
M@jkl (130) | 29.12.200910:12
zajímavá poznámka,.. zatím jsem se s vysloveným lapačem mastnoty nesetkal, takže až pojedu někde kolem asi mironetu, tak se na tento konkrétní kousek budu muset zajet podívat... :P
Odpovědět0  0
A.Patek | 29.12.200911:39
Nevím jak konkrétně tenhle, ale o víkendu jsem sestřence dával dohromady Pavilion dv6000 a už ten má ­"lapač­" a včera jsem taky na jednom HP ­(nevim co to bylo přesně :D­) pár vteřin pracoval, a to samé...
Víceméně stejný pocit, jako by touchpad byl z hladkého skla
Odpovědět0  0
vladohe | 23.12.20099:46
Tento netbook vlastnim a som s nim velmi spokojny...autor dufam len zartoval tym olejom na touchpade... ja som to vyriesil jednoducho a lacno.. Kupil som foliu ktora sa dava na mobilne telefony, vystrihol som ju na pozadovanu velkost a prst pekne klze, touchpad je rovnako citlivy ako bez folie a nezanechava otlacky prstov... ja mam verziu s 2 gb ram a 250gb diskom a kazdemu by som odporucil...
Odpovědět0  0
vladohe | 23.12.20099:48
a samozrejme s displayom s HD rozlisenim..
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.